onsdag den 19. juni 2013

Ny bil del 2

Nu har vi besluttet os og bestilt!

Valget faldt på en helt ny Kia Picanto 1,2. 

Hvorfor blev det så den? Tja, vi fandt frem til 5 forskellige biler, som alle 5, sådan nogenlunde, passede til vores krav. Vi spurgte så en mekanikker til råds og han sagde, de ikke reparerede ret mange Kia, det var nok det, som gjorde udfaldet.

Vi prøvede en stor, luksus, 5 år gammel, Kia et eller andet. Fin bil, men, men, men den kostede lige så meget som en ny lidt mindre, fordi der var så meget ekstra udstyr i. Vi kunne bare tydeligt mærke, at det ikke var ekstraudstyr vi havde valgt. Vi synes simpelthen ikke, det var pengene værd.

Inden vi satte os i den lille Kia, var vi meget spændte på, om min 2 meter høje (og næsten lige så brede :-P ) mand kunne være der. Det kunne han sagtens! Sædet kan sænkes, så det var faktisk ikke noget problem.

Vi har bestilt den med træk og modellen ER stor nok til, at den må trække en trailer og ikke bare må bære en cykel, som de små (mindre) modeller.

Hvad kan den så ikke? Bagagerummet er latterligt lille, men det er det i alle de biler, så det ønske kunne ikke opfyldes, suk, jeg må lære, at handle med måde....

Jeg troede i min naivitet, at når man køber ny bil, kan man selv bestemme farven. Som om. For det første findes de forskellige modeller kun i nogen meget fastlagte forudbestemte farver. For det andet kan du så vælge det der er på vej, eller vente en evighed. Vores bliver Cafe mocha. Heldigvis vældig pæn, men farve koster penge, det gør hvid ikke, så vi ville have haft en hvid.... Pyt vi fik rabat og en acceptabel pris for vores gamle lig af en bil.

Nu venter vi så på at "vores bil" skal ankomme til landet og blive klargjort, så vi kan blive godt kørende :-) "Liget" valgte så, at stå næsten af den anden dag, så nu tester vi udkants-Danmarks offentlige transport. Det kræver lidt tålmodighed, men fungerer faktisk ganske udmærket.

Det bliver så fedt at få en bil man kan regne med både kan starte, køre, bremse og dreje. Det bliver også rart, at kunne røre ved sin bil, uden at få rust eller olie på fingrene!

Fremover er idioterne, som har trailer med nå de handler i Bilka, os ....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar