Kager - Absolut fedende

Danmarks bedste kringle -aka Søren Ryge kringle


Det hele skal have stue temperatur.

  • 2 dl lunkent vand
  • 250 g margarine
  • 1 pakke gær
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg

Sættes til hævning i 20 min. Det skal ikke røres sammen eller noget. Gær og margarine skal dog findeles. (se billedet)
Når gæren ser ulækker ud er det klar til at man arbejder videre. (se billedet)

Mens man venter er det en god ide at gøre remoncen klar:
  • 250 g margarine
  • 250 g sukker
  • Fyld efter smag (kardemomme, kanel, mandelessens, marcipan eller rosiner) - vi kan bedst lide marcipan.


Tilføj ca. 
  • 450 g mel

Det æltes i med hænderne og det skal ikke blive en jævn dej. Der skal helst være lidt margarineklumper.
Lad det hæve under låg ca. 30 min.


Dejen rulles ud på et mel-drysset bord og deles i 4 stænger.
Lad det lige hæve lidt.
Remoncen fordeles, dejen foldes og trykkes let ovenpå.
Det ER noget snask - se billedet.


Pensel med æg, sukker og nødder (jeg bruger mandler).

Kommes i en forvarmet ovn på 225 grader, som med det samme skrues ned til 200 grader.

Bages i 14 min. 

Spises mens den er lun :-D



Ingen kommentarer:

Send en kommentar