Mad som Medicin (sådan næsten da) - Opskrifter

Heksebryg 

Immun-forsvars booster


Ingredienser:



  • 100 gram frisk ingefær
  • 1 økologisk / usprøjtet citron (man hakker det hele med, derfor er det vigtigt)
  • 1 hvidløg
  • 1 liter vand
  • 2 spsk honning


Jeg laver altid dobbelt portion, det passer med at der er bryg nok til en uge til min mand og mig. Det kan sagtens holde sig en uge i køleskab, hvis man er omhyggelig med hygiejnen.

Vi drikker et stort snapseglas fyldt hver aften og vi er sikre på at det er derfor vi ikke bliver så let syge som andre.




Det kan godt virke lidt underligt at man bare hakker skrald og det hele med. Jeg har prøvet at skrælle ingefæren og fjerne yderskallen fra hvidløget. Det tog 100 år (sådan næsten da) og man kunne overhovedet ikke smage forskel.






Tilføj 2 liter vand og kog ca. 20 min.
På mit komfur tager det ca. 10 min om at komme i kog, derfor sætter jeg den bare på 30 min.
Når tiden så er gået er det dejligt nemt bare lige, at trykke gentag på æggeuret og hive gryden af komfuret.
Lad det stå og trække til uret igen alarmerer.
Hæld den kogte blanding i sien. Jeg lægger 1/4 stofble i som klud.




Lad det stå til man ikke længere brænder sig. Jeg synes det passer med ½ time igen.
Vrid al "saft og kraft" ud (husk rene hænder)
Sød med honning, vi kan lide søde sager, så jeg bruger ½ bøtte honning, bare den billigste.
Gem den tomme honningbøtte, den er god til is ;-D

Stil kanden på køl og drik et snapseglas fuld hver dag. SKÅL!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar