fredag den 9. august 2013

Kartoffelfad med oksefars og skinkestrimler


Kartoffel-laget:
  • 1 kg kartofler
  • 2 liter vand
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk salt
Fars-laget:
  • 400 g mager fars
  • 1 pakke skinkestrimler 
  • Noget snittet grønt man godt kan lide. (Løg, bønnespirer, porrer, ærter, gulerødder o.s.v.)
  • 2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl minimælk
  • 2 æg
  • Salt og peber
Gulerods-laget:
  • Ca.8 gulerødder 

Dette er en ret, som skal startes op i lidt god tid, hvis man vil fjerne en del af stivelsen fra kartoflerne (og det vil man hvis man vil forebygge diabetes 2 bl.a.)

Mindst 2 timer før retten skal "samles" skæres kartoflerne i skiver. Jeg bruger dem med skræl, men det er en smags sag.
Læg kartoffelskiverne i en skål sammen med vand,eddike og salt og lad det trække stivelsen ud. Kartoflerne bliver "bøjelige"



Bland ingredienserne til fars-laget og læg det nederst.
Det bliver bedst i et glasfad.
Skræl og snit gulerødderne. De er næste lag.
Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem før de fordeles som top.

Giv det ca. 1 time i ovnen ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar