- 1 kg kartofler
- 2 liter vand
- 2 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk salt
Fars-laget:
- 400 g mager fars
- 1 pakke skinkestrimler
- Noget snittet grønt man godt kan lide. (Løg, bønnespirer, porrer, ærter, gulerødder o.s.v.)
- 2 dl havregryn
- 2 1/2 dl minimælk
- 2 æg
- Salt og peber
Gulerods-laget:
- Ca.8 gulerødder
Dette er en ret, som skal startes op i lidt god tid, hvis man vil fjerne en del af stivelsen fra kartoflerne (og det vil man hvis man vil forebygge diabetes 2 bl.a.)
Mindst 2 timer før retten skal "samles" skæres kartoflerne i skiver. Jeg bruger dem med skræl, men det er en smags sag.
Læg kartoffelskiverne i en skål sammen med vand,eddike og salt og lad det trække stivelsen ud. Kartoflerne bliver "bøjelige"
Bland ingredienserne til fars-laget og læg det nederst.
Det bliver bedst i et glasfad.
Skræl og snit gulerødderne. De er næste lag.Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem før de fordeles som top.
Giv det ca. 1 time i ovnen ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar