onsdag den 14. maj 2014

LCHF risotto

LCHF Risotto

1 porre
1 peberfrugt
150 g Bacon i tern
Kokosolie
1 lille blomkål
2 spsk chiafrø
1/2 l piskefløde
2-3 dl revet parmesan 
1 bæger pasteuriserede Æggeblommer 
50 g smør

Rens og snit porren fint
Vask og skær peberfrugt i tern
Rist mørt i kokosolie. Sørg for det ikke bliver branket.
Brug en god stor sauter pande.

Riv blomkålen fint.
Tilsæt blomkål og chiafrø til panden og rør godt til det hele er fedtet.
Hæld halvdelen af fløden ved og lad det koge ind. Rør engang imellem.
Tilsæt resten af fløden og lad det igen koge ind.

Når blandingen er helt kogt sammen og fløden er tyknet tages panden af varmen.

Lige før det serveres røres smør, ost og Æggeblommer i. Det skal IKKE varmes igen

2 kommentarer:

  1. Hvad står LCHF for? Lav kulhyl - høj fedt? Jeg ville slet slet ikke kunne tåle den der - kolestorol... og kan ikke fatte at man kan hvis man har andre lidelser, så som problemer med galde... og så er det vel nærmere en baconottto - nu hvor der ikke er ris i ;-) KH Mette

    SvarSlet
  2. Ja det er LowCabHighFat. Og det lyder vildt underligt, men faktisk giver manglen på galdeblære mig ikke problemer. Det har noget med typen af fedt man spiser. Folk med kolesterol problemer oplever at det bliver bedre o.O
    Vi spiser glutenfri og kulhydrater som påvirker insulinen så lidt som muligt.
    Nogen taber sig, det gør vi altså ikke endnu, men vi har det meget bedre og spiser dejlig mad :-D
    Mht risottoen, som ja er en blomkåls-baconotto, så smager det fantastisk og selv drengene, som ikke kan lide blomkål, er vilde med det.

    SvarSlet